В Одесу з Севастополя прибули офіцери та курсанти Академії Військово-морських сил України імені Павла Нахімова.

Як повідомили «УНІАН» у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони, більш як 100 курсантів і 50 офіцерів професорсько-викладацького складу прибули, зокрема, у ніч на 5 квітня до Військової академії, розташованої в Одесі на вулиці Фонтанська дорога.

У Військовій академії гостей зустріли в урочистій обстановці, з хлібом-сіллю, після чого відбулося братання колишніх севастопольських курсантів (майбутніх військових моряків) та одеських (десантників, артилеристів).

«Планується, що надалі офіцери, мічмани, старшини, матроси і курсанти цього вишу тимчасово продовжать військову службу і навчання в місті-герої Одесі. Вони будуть розміщені у фондах Військової академії. Для задоволення побутових потреб курсантів та військовослужбовців служби за контрактом прийнято рішення про виділення їм одного із поверхів нещодавно відремонтованої казарми та приміщень гуртожитку Військової академії», - повідомили в медіа-центрі.

Зазначається, що з місцевою владою досягнуто домовленості про розміщення членів сімей українських військових моряків в одному із санаторіїв в Одесі, розташованому неподалік від Військової академії.

Питання подальшого освітнього процесу «нахімовців» у Військовій академії або в інших вишах Одеси зараз вирішується «на найвищому державному рівні», додали в прес-центрі.

Як повідомили у Військовій академії, «нахімовці» добиралися з Криму до Одеси близько 15 годин. Майже на 5 годин їх затримали на російському блокпосту в районі Армянська, ретельно оглядаючи особисті речі.

Нагадаємо, 21 березня в Академії Військово-морських сил України ім. Нахімова в Севастополі після підняття російського прапора група курсантів заспівала Державний Гімн України.

Заступник головнокомандувача ВМФ РФ заявив курсантам, що розпорядженням президента РФ «20 березня відтворено Чорноморське вище військово-морське училище імені Нахімова».

26 березня заступник міністра оборони України Леонід Поляков заявив, що курсантів Академії Військово-морських сил імені Нахімова в Севастополі, які не підтримали перехід установи до складу нового училища РФ, переведуть в Одеську національну морську академію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403