На думку Віктора Медведчука, Київ повинен був твердо наполягати на проведенні переговорів з Москвою або хоча б продемонструвати зацікавленість у діалозі щодо газового питання. Так політик прокоментував у своєму блозі нову ціну газу для України.

«З 1 квітня вартість російського газу для України становить $385,5 за тисячу кубометрів. Це відчутно більше, ніж ми платили останні три місяці, але істотно менше, ніж передрікав Арсеній Яценюк», - написав Медведчук.

Він нагадав, що в грудні президенти України і РФ домовилися про можливість надання знижки на газ за умови, що Київ погашає старі заборгованості і справно вносить платежі за поточними рахунками за спожитий газ.

«Примітно, що нова влада навіть не робила спроб обговорити можливість зниження ціни на газ. Між тим Київ повинен був твердо наполягати на проведенні переговорів або хоча б продемонструвати зацікавленість у діалозі», - впевнений лідер «Українського вибору».

Він вважає, що Росія фактично повернула торішню ціну газу для України, «справедливо вказавши Києву на порушення умов договору». «Зауважте, закладена в Харківських домовленостях знижка була збережена, напевно, на превеликий подив Арсенія Петровича. При цьому «Газпром» спокійно відреагував на підвищення вартості транзиту через Україну російського газу до Європи на 10% і запевнив, що готовий платити за рахунками», - підкреслив політик.

Прокоментував Медведчук і плани нового керівника НАКу Андрія Коболєва провести переговори з Москвою. «Порядок денний українська сторона не розкриває, але, схоже, Київ вирішив зробити хоч якусь спробу для збереження відносин зі своїм основним постачальником енергоресурсів. Чому цього не було зроблено раніше - питання риторичне. Мабуть, через відсутність політичного чуття, дипломатичної здатності домовлятися та економічної кмітливості», - резюмував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419