Печерський районний суд Києва на засіданні в п'ятницю визнав несудимим колишнього заступника міністра оборони Валерія Іващенка і звільнив його від кримінальної відповідальності, повідомив його адвокат Борис Нечипоренко.

«Сьогодні Печерський суд у складі тієї самої «славної» колегії Вовка, Царевич і Карабаня, які Іващенка засудили до 5 років позбавлення волі й визнали його несудимим, задовольнивши таким чином моє відповідне клопотання», - сказав Нечипоренко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він уточнив, що суд оголосив тільки резолютивну частину рішення.

Нагадаємо, Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи посаду тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони України, підписав складений керівником санації Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачена реалізація державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища і будівлі, яка забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Печерський районний суд Києва 12 квітня 2012 року засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі з позбавленням на три роки права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності, і з позбавленням 2-го рангу держслужбовця. Відповідно до вимоги статті 82 КК у термін відбуття покарання засудженого Іващенка враховано термін його попереднього ув'язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року.

Колегія суддів Апеляційного суду Києва 14 серпня 2012 року звільнила Іващенка від відбування основного покарання, давши випробувальний термін на один рік. Вищий спеціалізований спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив чинним вирок Іващенкові - п'ять років умовно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

740