У Міністерстві закордонних справ України відзначають певне зменшення концентрації російських військ біля кордонів України, але як і раніше оцінюють ситуацію як загрозливу.

«Фіксується певне зменшення концентрації цих військ, але ми не можемо сказати, що на сьогодні загроза нашій безпеці повністю знята», - заявив на брифінгу в п'ятницю у Києві директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він зазначив, що зберігається неприродна концентрація збройних сил РФ на українських кордонах, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Перебийніс вказав, що інформація, яка надходить про російські війська на кордоні, не є повною.

«Зараз сказати про якусь конкретну картину того, що відбувається біля наших кордонів, не можна, тому що на деяких ділянках війська відводяться, десь вони перегруповуються», - додав він.

Нагадаємо, 31 березня президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові поінформував канцлера Німеччини Ангелу Меркель про рішення щодо часткового відводу російських військ зі східного кордону України.

2 квітня начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Андрій Кучеренко заявив, що істотного відтоку російських військ від українсько-російського кордону не спостерігається.

3 квітня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров закликав до деескалації риторики довкола військових навчань, які проводяться Росією у Ростовській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

515