В Афганістані застрелили 48-річного фотографа Аню Нідрінгхаус, громадянку Німеччини. Про це 4 березня повідомляє агентство Associated Press, на яке працювала репортер.

Разом із Нідрінгхаус була поранена пакистанський кореспондент AP, 60-річна канадка Кеті Ганнон. Її стан оцінюється як стабільний.

Інцидент стався в провінції Хост, яка знаходиться на південному сході Афганістану поблизу кордону з Пакистаном. Жінки спостерігали за процесом підготовки до президентських виборів, зокрема, доставкою бюлетенів у віддалені райони, пише «Lenta.ru».

Фотограф і кореспондент їхали в автомобілі у конвої, що був під захистом афганської армії та поліції. У машині сиділи ще один репортер і водій.

 
 
Коли конвой зупинився, до машини підійшов чоловік, одягнений у форму поліцейського.

Злочинець закричав: «Аллах акбар!»- та з автомата Калашникова відкрив вогонь по пасажирах, що сиділи на задньому сидіння автомобіля. Нападника затримали інші поліцейські. Його мотиви невідомі.

Аня Нідрінгхаус була відомим військовим фотографом і працювала в Югославії, Ізраїлі, Палестині, Іраку, Афганістані та Пакистані. Крім того, вона знімала на різних спортивних змаганнях, у тому числі на восьми Олімпійських іграх. За свої роботи Нідрінгхаус була удостоєна престижних міжнародних нагород, у тому числі Пулітцерівської премії.

Кеті Ганнон працювала кореспондентом більше 30 років. Вона нерідко висвітлювала події в гарячих точках, у тому числі в Афганістані і Пакистані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

534