Комітет виборців не бачить внутрішніх загроз зриву виборів президента. Про це на прес-конференції сказав голова правління КВУ Олександр Черненко.

«Сьогодні багато говорять про можливість зриву виборів, про загрози зриву виборів. Виходячи з цього нашого моніторингу, ми не бачимо сьогодні таких загроз усередині країни. Влада працює, кандидати реєструються, нормативні акти ухвалюються. Вибори, хоч і позачергові, проходять як завжди», - сказав він.

Водночас, Черненко зазначив, що є загрози для проведення виборів, які виходять ззовні, зокрема від Росії.

«Можуть бути спроби дестабілізації ситуації, через якісь громадянські конфлікти, через блокування дільниць, залякування членів комісій», - зазначив голова правління КВУ.

У зв'язку з цим Черненко висловив думку, що Служба безпеки України повинна активно працювати, щоб нейтралізувати можливі загрози, а міліція і Національна гвардія повинні взяти участь в охороні виборчих дільниць, передають «Українські новини».

Крім цього, Черненко висловив надію на те, що в ході виборів президента не буде широко використовуватися адміністративний ресурс, у зв'язку з тим, що вертикаль влади на сьогодні не працює на повну потужність.

Однак, за його словами, це також створює проблему тим, що затягується процес формування територіальних виборчих комісій.

Голова правління КВУ наголосив, що поки це не створює проблем, однак відкладати вирішення цього питання не варто.

Він також висловив думку, що Центральна виборча комісія обґрунтовано відмовляла в реєстрації кандидатами в президенти низці осіб, які подали відповідні документи.

Разом із тим, за його оцінками, до 70% зареєстрованих кандидатів, є «технічними».

На думку Черненка деякі з них беруть участь у кампанії з виборів президента для того, щоб заявити про себе напередодні потенційних позачергових виборів Верховної Ради, а інші - для того, щоб забезпечити більшу кількість членів територіальних виборчих комісій для основних кандидатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

400