Україна припиняє співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу. Про це в ході прес-конференції заявив перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

«Ми припиняємо співпрацю у сфері військової співпраці з Російською Федерацією», - повідомив він.

Ярема зазначив, що таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Водночас він зазначив, що припинено співпрацю у сфері постачання в Росію військової техніки та боєприпасів, але продовжується співпраця у сфері постачання і виробництва, наприклад, вертолітних двигунів, передають «Українські новини».

Ярема повідомив, що наразі уряд працює над переорієнтуванням українських виробників оборонно-промислового комплексу на вітчизняний ринок та на ринки південно-східної Азії.

Перший віце-прем'єр визнав, що різко розривати співпрацю з Росією в цій сфері не вийде, оскільки на військових підприємствах в Україні працює дуже багато людей, які могли від цього постраждати.

Нагадаємо, Франція, Великобританія і Німеччина припиняє військову співпрацю з Російською Федерацією, яка виходить за рамки договірних зобов'язань.

Пентагон перегляне у зв'язку з подіями в Україні доцільність використання російських ракетних двигунів, що використовуються для запуску американських супутників на орбіту. США вирішили припинити військові відносини з Росією через військову агресію Москви проти України.

У ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

555