У військові облігації можна вкладати гроші з благодійних, а не економічних міркувань. Про це в коментарі Forum'у повідомив екс-міністр економіки, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, нардеп від ВО «Батьківщина» Сергій Терьохін.

«З точки зору економічного сенсу вкладати гроші в короткі дворічні облігації з 7% доходом річних, номіновані у гривні, м'яко кажучи, смішно. З патріотичної точки зору: якщо номінал не більше 1 000 грн, то може бути», - сказав він.

Нардеп зазначив, що був здивований, дізнавшись про таку ініціативу Кабміну. «Я, чесно кажучи, був трохи здивований, коли кілька днів тому прочитав про це. Розумієте, у кожному разі, це благодійність, адже відсоток нижчий від рівня інфляції», - сказав він.

Терьохін вважає, що для того, щоб благодійні гроші пішли на Збройні сили України, доцільно ухвалити відповідний закон, який ним уже розроблений і готовий до розгляду парламентом. «У моїй версії закону прописано, яким чином підприємства можуть йти на благодійність безпосередньо, тим самим зменшуючи податкові зобов'язання. Хочу нагадати, що законопроект стояв у порядку денному на п'ятницю. Але нардепи вирішили погуляти, і до нього справа не дійшла», - підкреслив парламентарій.

«Є у мене ще одна версія. Був такий фільм «Підкидьок». І там героїня Фаїни Раневської казала дитині: «Милий, вибирай: або ми поїдемо на дачу, або тобі відірвуть голову». Так ось, можливо це (військові облігації - Ред.) просто спосіб для тих же олігархів віддати частину своїх колишніх олігархічних доходів на потреби фінансування армії за принципом Фані Раневської», - застеріг депутат про можливий тиск на бізнес.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265