Влада має займатися проблемою Збройних сил України, одного з головних інструментів держави, а не експлуатувати ідею патріотизму для збору коштів. Про це в коментарі Forum'у заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, народний депутат від КПУ Петро Цибенко.

«Я не вважаю себе великим фахівців у галузі фінансових операцій, облігацій та інших фінансових документів, але, по-моєму, нова влада взяла не зовсім адекватний курс на підтримку армії. Запропонували зателефонувати - і п'ять гривень піде нібито на підтримку армії, то, мовляв, дайте, хто скільки може, а тепер ще й військові облігації готуються», - заявив він.

Парламентарій підкреслив, що армія - один із найголовніших інструментів держави. «І коли ось так, у складчину, громадяни займаються проблемами армії, це не зовсім доцільно. Вважаю, що влада сьогодні демонструє не стільки реальну спробу підтримати ЗСУ з допомогою певних фінансових інструментів, скільки експлуатує ідеї патріотизму, захисту України», - поскаржився він.

Крім того, Цибенко зазначив, що немає прямих гарантій цільового використання зібраних коштів безпосередньо на ЗСУ.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331