Всі 100% документів у СБУ її попереднім керівництвом були знищені. Про це сказав начальник Управління внутрішньої безпеки СБУ Микола Кущаєв під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права та свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту, що проходили з 21 листопада 2013 року.

«Ми прийшли в СБУ, і не було жодного документа, жодного жорсткого диска. За його словами, "всі 100% документів знищені". При цьому додав, що навіть були знищені акти, які складаються про знищення документів.

Кущаєв повідомив, що на сьогодні все колишнє керівництво СБУ, а також керівництво спецпідрозділу «Альфа» та низки інших підрозділів, зникло. Він додав, що, за деякою інформацією, вони з'являються то в Москві, то в Криму».

На запитання голови ТСК, народного депутата Геннадія Москаля Кущаєв не зміг точно відповісти, чи був задіяний план «Бумеранг», документи про проведення якого нібито були опубліковані Москалем у ЗМІ.

Кущаєв ще раз наголосив, що всі документи за наказом екс-глави СБУ Олександра Якименка були знищені. Він спочатку не виключив, що така операція проводилася, але потім додав, що жодного документа, який би підтверджував це, немає.

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, відповідаючи на запитання Москаля, чи є підтвердження проведення операції «Хвиля», зауважив, що про це не йдеться в жодному з документів. Він додав, що у наявних на сьогодні документах про такий план не йдеться.

Сьогоднішнє засідання ТСК проходить без кворуму - просто йде заслуховування інформації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

649