Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що є всі підстави вважати, що групи співробітників ФСБ Росії брали участь в плануванні і здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції у Києві під час масових акцій протесту в лютому 2014 року.

«У нас є обґрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, які перебували на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції», - сказав він на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Для нас дуже важлива відповідь Слідчого комітету Російської Федерації. Нас цікавить два питання. Перше - 20-ті числа грудня 2013 року: полігон СБУ, 26 співробітників ФСБ Російської Федерації. Просимо дати відповідь, що робили, їхні звання і посади. Середина січня 2014 року - 6 співробітників, громадян Російської Федерації, - що робили, з якими завданнями і що планували?», - сказав Наливайченко.

«Друге - для цих груп за особистою командою Якименка (екс-глава СБУ Олександр Якименко. - Ред.) було виділено не тільки проживання... але й проведено урядовий зв'язок. Сам Якименко неодноразово приїжджав на доповідь до цих груп. Я не помилився - на доповідь», - додав Наливайченко.

Нагадаємо, 20 лютого в центрі Києва силовики застосували зброю проти мітингувальників.

Згідно з оперативними даними, з 30 листопада 2013 року кількість жертв протистояння в Україні становить 103 людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

499