Держдума 4 квітня може ухвалити заяву «Про політичні репресії в Україні», повідомив голова профільного комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький.

«Сьогодні Рада Думи підтримала ініціативу лідера фракції «Справедлива Росія» Сергія Миронова щодо підготовки такого проекту заяви, який може бути розглянутий уже завтра, 4 квітня, першим пунктом порядку денного», - повідомив Слуцький.

У проекті заяви, який поширила прес-служба фракції «Справедлива Росія», йдеться, що «Держдума засуджує протиправні дії самопроголошеної влади в Україні і категорично заперечує проти вирішення питань політичного життя силовими методами, шляхом переслідування інакодумання, і наполягає на суворому дотриманні загальновизнаних норм і принципів міжнародного права у сфері захисту прав та свобод людини», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Україна - багатонаціональна країна і всі її громадяни повинні мати рівні можливості та права, які повинні бути захищені законом», - наголошується в тексті.

Депутати мають намір звернутися до владних структур в Україні із закликом відмовитися від насильства у будь-якій формі, негайно припинити політичні репресії та переслідування з політичних мотивів, розпочати конструктивний діалог зі своїми політичними опонентами, вирішувати всі проблеми, що стоять перед українським суспільством, у суворій відповідності із законом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285