ПриватБанк ухвалив рішення про продаж 100% акцій ЗАТ МКБ «Москомприватбанк», які належать йому, російському БІНБАНКу. Як повідомили в прес-службі банку, незважаючи на безпрецедентний політичний тиск на «Москомприватбанк» з боку російської влади, що фактично заблокувала роботу банку перевірками і безпідставним введенням тимчасової адміністрації, банк продовжував працювати і виконувати всі зобов'язання перед клієнтами. Багато в чому це стало можливим завдяки розумінню клієнтами політичної мотивації дій Центрального банку РФ.

Українські власники банку зайняли принципову позицію, яка дозволила не тільки зберегти банк, але й залучити інвесторів на ринкових умовах. Вартість російського активу ПриватБанку визначена виходячи з ринкової оцінки і перевищує вартість капіталу банку, що свідчить про високу якість активів і привабливість для інвесторів російського бізнесу банківської групи «ПриватБанк».

«Ми виходимо зі складної ситуації з високо піднятою головою, незважаючи на непросту політичну обстановку, «Москомприватбанк» весь цей час продовжував стабільно працювати. Завдяки запасу міцності, накопиченому з роками, нам вдалося захистити клієнтів від будь-яких проблем, заявив голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет. - Ми вистояли і на вигідних умовах передаємо естафету новому власнику. Віримо, що інтереси клієнтів залишаться для нього на першому місці, як і завжди були для нас».

Нагадаємо, в березні 2014 року, незважаючи на те, що економічні показники банку відповідали всім наглядовим вимогам Центрального банку, ЦБ РФ ввів тимчасову адміністрацію в «Москомприватбанк», при цьому банк продовжив працювати згідно з виданою ліцензією.

ЗАТ МКБ «Москомприватбанк» працює на російському ринку з 1994 року і входить до числа ста найбільших російських банків. За даними звітності на 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 млрд рублів (89-те місце в Росії), депозитний портфель - 32,43 млрд руб (44-те місце в Росії). «Москомприватбанк» займає 8 місце серед всіх російських банків за обсягами емісії кредитних карток, та 6 місце в Росії за розміром банкоматної мережі. Продуктами і послугами «Москомприватбанку» користуються понад мільйон клієнтів у різних регіонах Російської Федерації. У мережі банківського обслуговування «Москомприватбанку» працює 233 відділення та офіси в 29 регіонах РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296