Виконання вимог МВФ призведе до повного обвалу гривні, зростання безробіття та злочинності в Україні. Таку думку в коментарі Forum'у висловив нардеп від фракції КПУ Спиридон Кілінкаров.

«З національною валютою все буде добре, для деяких - вона обвалиться. Це буде добре насамперед для тих олігархів, які сьогодні працюють на експорт. У них завдання обвалити гривню до 15 і більше. Адже вони продають свою продукцію за валюту, а зарплати платять у гривні. Це буде добре і для бюджету, адже влада фактично на курсі може частково закрити дірки в ньому. Також експортери 50% виручки продають державі», - пояснив він, коментуючи вимогу МВФ зняти валютний коридор.

Водночас Кілінкаров підкреслив, що глибока девальвація загрожує нездатністю обслуговувати валютні кредити. «Для цих людей це буде трагедією в житті. Виплачувати кредити і відсотки, і тіло - буде для них фактично неможливо. Люди втрачатимуть власність», - зазначив він.

Зупинився Кілінкаров також на подорожчанні послуг ЖКГ та енергоресурсів для населення. «Коли Яценюк каже, що акциз на сигарети підвищується, щоб люди менше курили, то я так розумію, що підвищуючи ціни на комуналку, він робить це, щоб люди менше жили. Ми живемо в таких кліматичних умовах, що людина без тепла жити не може! А субсидії? Людина працює, а її змушують йти, принижуватися, доводити, що вона жебрак», - обурився парламентарій.

«Чому ніхто з влади не говорить, що літр бензину у нас коштуватиме, як крило літака, що потягне за собою зростання цін на всі товари і послуги. А в умовах, коли заморожується розмір зарплат - це неминуче призведе до суттєвого зубожіння людей, які втратять половину того, що мали», - акцентував він. Політик додав, що зниження доходів і подорожчання послуг та товарів може також зупинити роботу будівельної галузі.

Також він зазначив, що існує ризик зупинки промисловості південного сходу України, а також різкого зростання рівня злочинності. «Тисячі людей будуть викинуті за ворота заводів і фабрик. Злочинність зросте в рази», - попередив політик.

«Економіка не така проста штука, як комусь здається. Я коли дивлюся на Арсенія Петровича, просто розчулююся. Він радіє, що сказав країні правду: у вас немає шансів вижити, адже ви померли ще вчора. Люди не бачать, не розуміють, куди країна йде, як далі жити, будувати бізнес, годувати сім'ї - у них просто реальна депресія! А Арсеній Петрович здав Україну в полон МВФ, і навіть не став імітувати свою готовність якось поборотися за інтереси країни», - резюмував Кілінкаров.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

490