Військові облігації на великі суми будуть непідйомними для пересічних українців. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов.

«Можна тільки вітати бажання підтримати армію. Досвід СМС показав, що українці за кілька днів зібрали 70 млн для наших солдатів. Але перед розміщенням військових облігацій потрібно все добре прорахувати. Пересічний українець готовий пожертвувати 100-200 грн. Але чи настільки маленькі облігації? Адже 5-10 тис. грн стануть уже непідйомною ціною», - сказав Попов.

При цьому експерт прогнозує, що великий бізнес купить облігації на великі суми, бажаючи зробити «політичний реверанс» новій владі.

«На «Лікарню майбутнього» жертвували і по 10 млн. Тому цілком реально звернутися до великого бізнесу з такою пропозицією», - припускає політолог, додаючи, що держава буде зобов'язана відзвітувати про використання отриманих на армію коштів.

«За цими 70 млн грн був усний звіт, але він був недостатньо конкретним і чітким. Звітність - це головна умова в благодійності. Якщо армійські гроші буде витрачати незрозуміло хто і куди, це не викличе позитивної реакції. Треба буде опублікувати детальний звіт, скільки обладнання, чобіт і БТРів куплено», - радить він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265