Станом на 2 квітня на материкову частину України з АР Крим прибуло 1059 осіб, із них 385 офіцерів, 547 сержантів та солдатів військової служби за контрактом, 2 працівники ЗС України та 125 членів їхніх сімей, з яких 38 дітей, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

За даними Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України, з цієї кількості представників Військово-Морських сил ЗС України та членів їхніх сімей 562 людини, 346 осіб - представники Повітряних сил ЗС України, решта - частини безпосереднього підпорядкування Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України.

За минулу добу на материкову частину України з АР Крим прибуло 197 осіб: 171 військовослужбовець і 26 членів сімей, із них 13 дітей.

З метою організації зустрічі та збору військовослужбовців та членів їхніх сімей, спрямування на збірні пункти з подальшим їх розміщенням працюють 3 збірно-пересильні пункти: у напрямку Армянськ-Херсон, с. Ставки, в напрямку Армянськ-Нова Каховка, в с. Першокостянтинівка, в напрямку Чонгар-Новоолексіївка, в с. Чонгар.

Зазначені пункти обладнані наметами, засобами для приготування їжі та відпочинку.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ і організацій Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

4300 із 18800 військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України.

Міністерство оборони планує вивезти основну техніку з Криму після завершення переговорного процесу з Російською Федерацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

422