Фінансовий інструмент у вигляді військових облігацій може бути використаний для погашення боргів з ПДВ. Таку думку в коментарі Forum'у висловив нардеп від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Цей інструмент орієнтований передусім не на населення, а на бізнес, великий бізнес зможе підтримати армію і вирішити свої проблеми, наприклад, повернення ПДВ», - пояснив «ударівець».

Що ж стосується гарантування цільового використання коштів, то парламентарій упевнений, що «держава повинна гарантувати це».

«Також має бути персональна відповідальність в.о. Президента і прем'єр-міністра України, щоб не дай Бог, вкладення бізнесу чи громадян у розвиток армії не потрапили в кишені корумпованих чиновників. Якщо такі факти мародерства будуть - це призведе до гучних відставок і публічних судових процесів», - підкреслив він, і додав, що громадськість і ЗМІ пильно стежитимуть за всіма кроками влади.

Депутат сподівається, що цей фінансовий механізм запрацює, і каже, що для цього є високі шанси.

«Армія сьогодні перебуває аж ніяк не в ідеальному стані. І це при тому, що існує зовнішня загроза територіальній цілісності, при тому частина України фактично вже окупована. Напруга на кордонах не спадає, і жодним чином не вирішується ні на політичному, ні на дипломатичному рівні. Економіка України в руїнах, ресурсів у держави немає ні на що. Немає на виконання соціальних зобов'язань, і тим більше на швидке переозброєння армії. Тому уряд сьогодні використовує надзвичайну ситуацію, надзвичайну можливість, щоб фінансувати армію. Одна з форм - облігації», - резюмував він.

Юлія Артамощенко,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186