Кіровоградська обласна організація Партії регіонів відмовилася підтримувати на президентських виборах кандидатуру Михайла Добкіна. Про це повідомив після засідання ради обласної організації перший заступник голови Кіровоградської обласної організації ПР Олександр Шаталов.

При цьому він заявив, що текст рішення ради буде спрямований до президії ПР, а також у всі обласні організації з пропозицією підтримати цю ініціативу.

«Ми не підтримуємо рішення з'їзду про висунення Добкіна... Партія наразі потребує лідера, який об’єднує. Кандидатура Добкіна такою не є. Такою кандидатурою є найбільш рейтинговий сьогодні член ПР Сергій Тігіпко. На підтримку кандидатури Тігіпка висловилася більшість міських і районних організацій», - повідомив Шаталов.

Кіровоградські регіонали обурені кулуарністю з'їзду і тим, що не дали можливості обговорити кандидатуру до з'їзду в партійних організаціях, як це було в попередні роки. Вони вважають, що з'їзд не мав проходити на підставі списку делегатів, обраних у 2012 році, які сьогодні не відображають загальні настрої партійних організацій. Нарікання викликав і той факт, що 80% учасників з'їзду представляли інтереси тільки трьох регіонів України, і думки інших регіонів, зокрема, центру і заходу України, фактично були знівельовані, повідомляють «Українські новини».

Кіровоградська облорганізація запропонувала президії ПР включити до складу президії представників центральної та західної України. При цьому, вони вимагали не висувати жодних ультиматумів членам партії, які зареєструвалися кандидатами на пост президента. «Не виключати з партії ні тих, хто самовисунувся, ні тих, хто працюватиме і підтримуватиме їх. Рекомендувати партійцям на місцях самовизначитися і підтримувати тих кандидатів, які ближчі за духом. А перед першим туром провести соціологічне опитування, і тільки тоді звернутися до кандидатів з пропозицією залишити в перегонах найбільш рейтингового на той момент», - повідомив про рішення ради Шаталов.

За словами Шаталова, участь в раді взяли представники усіх міських та районних організації Партії регіонів Кіровоградської області.

Як повідомлялося, на ХIV з'їзді ПР було ухвалено рішення про підтримку на президентських виборах 2014 року кандидатури Михайла Добкіна.

31 березня в ефірі ТРК «Україна» секретар президії ПР Борис Колесніков заявив, що якщо до 15 квітня інші кандидати з числа членів ПР не знімуть свої кандидатури на виборах, вони будуть примусово виключені з партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198