Військові облігації - це скоріше механізм підняття бойового духу, ніж фінансовий інструмент. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, нардеп від ПР Андрій Пінчук.

«Щоб підняти бойовий дух - це може бути, але як фінансовий інструмент - ризиковано», - заявив він.

За словами нардепа, гроші, зібрані на підтримку армії, можуть бути витрачені даремно, оскільки в уряду немає плану реформування ЗСУ.

«В принципі, військові облігації державі шкоди не завдадуть. Але чи допоможуть вони армії? Поки немає реального плану реформування ЗС, і незрозуміло, для чого збираються кошти. Це гроші у прірву, скільки не давай, толку ніякого. Перед тим як робити подібні кроки, потрібно конкретно сказати людям, на що вони будуть витрачені. Тобто, військові облігації повинні бути наслідком, а не причиною. Інакше мене, як громадянина України, цікавить питання: навіщо мені давати гроші державі, якщо я не знаю, куди вони підуть і що буде далі?» - вважає парламентарій.

Пінчук сподівається, що в сьогоднішніх реаліях, під тиском суспільства розчинити «військові гроші» в держбюджеті, не виділивши додаткове фінансування армії, - рівно політичному самогубству.

«Теоретично можливо все, але думаю, цього не станеться - під тиском суспільства. Неефективне і нецільове використання цих коштів стане вироком представникам влади. Вони не зможуть залишитися в політиці, адже задіяння непрозорих корупційних схем відразу ж набуде розголосу через ЗМІ, і на критику доведеться реагувати відповідним органам», - попередив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210