Всі соціальні виплати, пенсії та пільги на 2014 рік будуть збережені, а їхній розмір не зменшиться. Про це в ефірі програми «Уряд на зв'язку з громадянами» - спільному проекті Першого Національного каналу та урядового контактного центру - заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова, повідомляє прес-служба Кабміну.

За її словами, йдться про 205 тис. малозабезпечених сімей, 13,5 млн пенсіонерів, молодих матерів та інших.

«Нарахування пільг, соціальних допомог відбуватиметься адресно: якщо дохід сім'ї складає менше 1710 грн, - така сім'я потребує державного захисту», - зазначила Денисова.

Міністр додала, що з 17 березня, з моменту відкриття урядової гарячої лінії щодо проблемних питань від жителів АР Крим та м. Севастополя надійшло 5320 звернень. З них понад 800 - щодо питання збереження державних соціальних допомог і виплат громадянам півострова, а також надання пільг», - сказала Денисова.

Вона запевнила, що Мінсоцполітики робить все можливе, щоб на території півострова здійснювалася виплата пенсій та інших соціальних допомог. «Крим і Севастополь залишаються територією України, а його жителі - громадянами України. Ті, у кого залишився український паспорт, так само будуть отримувати призначену їм допомогу», - наголосила міністр.

Нагадаємо, 27 березня ВР підтримала урядовий законопроект про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

909