Печерський районний суд Києва обрав для колишнього керівника Національного університету податкової служби (Ірпінь, Київська область), колишнього депутата Верховної Ради Петра Мельника запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в сумі 22,8 млн гривень. Про це на брифінгу повідомив виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький.

«Суд уже виніс йому запобіжний захід із заставою», - повідомив він.

Махніцький зазначив, що заставу суд встановив на рівні 22,8 млн гривень, повідомляють «Українські новини».

Також в.о. генпрокурора висловив припущення, що Мельник вирішив повернутися в Україну, оскільки сподівався на те, що його реабілітують.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 квітня співробітники ГУБОЗ на виконання постанови Печерського районного суду м. Києва затримали колишнього ректора Національної податкової академії Петра Мельника в аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів з Лондона.

Мельник був затриманий 27 липня 2013 року співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня він оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - в міжнародний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198