Київ у відповідь на пропозицію Росії про федералізацію України і введення російської мови другою державною пропонує Кремлю ввести українську другою державною мовою в Росії і відкривати українські школи для україномовних росіян. Про це журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«МЗС України зробило з цього приводу заяву. Україномовна громада є найбільшою на території РФ, і буде абсолютно природно, якщо українська мова буде другою державною в Росії, або, принаймні, матиме спеціальний статус», - сказав Яценюк.

«Україна також звертається до російської влади щодо відкриття українських шкіл на території Російської Федерації. Також необхідно давати відповідь на релігійні переконання українців у Росії, щоб принцип свободи віросповідання був не просто задекларований, але й виконувався», - додав він, повідомляє «УНІАН».

При цьому Яценюк висловив стурбованість тим, що Росія «переживає за українську Конституцію і за український державний лад».

«Ми, дійсно, так само переживаємо за наших російських сусідів. Ми бажаємо їм всього найкращого, щоб у них все було добре, і щоб 65 млрд доларів за квартал не втікало з їхньої економіки, а також, щоб у них працювали кредитні карти Visa і Master Card», - додав прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, в ході телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель президент Російської Федерації Володимир Путін наголосив на важливості проведення в Україні конституційної реформи, орієнтованої на забезпечення законних інтересів жителів усіх регіонів країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

453