Програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом в обсязі 14-18 млрд доларів може бути розглянута і схвалена Радою директорів Фонду до кінця квітня, заявив у середу в ході 10-ї міжнародної інвестиційної конференції в Києві прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Наступного тижня ми повинні проголосувати кілька законопроектів - це так звані попередні умови, які Україна має виконати, щоб інвестори відновили програму з Україною», - сказав Яценюк.

Він додав: «Практично впевнений, що ми пройдемо в парламенті ці рішення, і бачу, що до кінця поточного місяця Борд МВФ (Рада директорів МВФ. - Ред.) має розглянути програму з Україною. Мої оцінки дуже позитивні», повідомляє «УНІАН».

Яценюк повідомив, що наступного тижня парламент розгляне низку урядових законопроектів, які необхідно було подати як виконання умов отримання коштів. Мова йде про нову редакцію закону про держзакупівлі та про перегляд низки ставок податків. «У парламенті є лобізм, але я наполягатиму на пропозиціях уряду щодо оподаткування великого бізнесу. І думаю, що парламент підтримає нас», - сказав глава уряду.

Нагадаємо, 27 березня Міжнародний валютний фонд на рівні керівництва місії домовився з українським урядом про програму співпраці stand-by терміном на два роки з обсягом фінансування 14-18 млрд дол. У цілому програма розблокує фінансову допомогу від широкого кола фінансових організацій, яка може скласти до 27 млрд дол. упродовж двох років.

МВФ є ключовим кредитором економіки України, співпраця з яким активно відновилася після трирічної перерви наприкінці лютого поточного року з приходом нового Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250