У Росії буде запроваджена кримінальна відповідальність за порушення на мітингах, щоб не допустити «розхитування основ державного ладу».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сказав перший заступник глави комітету Держдуми Росії у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Михайло Маркелов.

Він повідомив, що депутати Держдуми запропонували посилити покарання за повторні порушення на мітингах. Передбачається встановити штраф від 600 тис. до 1 млн рублів (від 16,5 тис. до 28 тис. доларів), а також запровадити кримінальну відповідальність.

«Документ також регулює процеси у сфері виявляння громадянами своєї точки зору, нехай і такої, що відрізняється від основної, і, разом з тим, увідповіднює ті норми, які вже були», - зазначив депутат.

Він пояснив, що посилення покарання торкнуться тих людей, які хотіли б скористатися ситуацією і розхитати основи державного ладу. Тому поправки носять попереджувальний характер, додав Маркелов.

«Можна довго сперечатися щодо суворості закону, але це питання другого читання. Закон захищає ЗМІ від спроб використовувати їхню вивіску для організації заворушень. У законопроекті пропонується така норма, як наявність у ЗМІ, що висвітлюють мітинги, розпізнавальних знаків зі словом «преса». Це убезпечить журналістів від радикалів та екстремістів. Закон справедливий і дає можливість законослухняним людям вільно висловлювати свою точку зору», - повідомив російський депутат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

476