Економічні новації Кабміну підривають бізнес-середовище в Україні, заявив економіст Руслан Павленко в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За його словами, це, насамперед, стосується посилення податків і зборів. «Так, акциз для пивної галузі підвищується на 42,4%. Нині він становить 0,87 грн/л, а підніметься до 1,24 грн/л. Але виробники пива зараз й так у непростій ситуації», - зазначив він.

І продовжив, що акциз на сигарети без фільтра збільшується майже на 20 коп. за 1000 штук, з фільтром - на 43 коп. «Це означає, що пачка цигарок може злетіти в ціні на 1-1,5 грн. Підвищується також плата за радіочастотний ресурс, яка для мобільних операторів підскочить відразу в 2 рази. Все це б'є і по бізнесу, і, звичайно ж, по населенню», - акцентував він.

Експерт додав, що на тлі серйозного підвищення податків і скорочення соцвиплат уряд хоче перенести початок застосування закону про трансфертне утворення, який мав перекрити олігархічним угрупованням схеми уникнення податків. «Тепер же вони отримали відтермінування. Ось такі акценти політики у нової влади», - сказав він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211