Через підвищення ціни на газ для українців можливе зростання боргів населення за житлово-комунальні послуги. Про це кореспонденту Forum'у повідомив економіст Борис Кушнірук.

«Можливе зростання заборгованості за послуги ЖКГ. Тим більше, що ми зараз стикаємося з різким падінням доходів населення. Головне питання тепер - це як вирішуватиметься проблема з встановленням лічильників на газ і тепло. Якщо це зроблять, то ми наведемо лад у сфері ЖКГ і прозорому ціноутворенні. Але поки у мене немає впевненості, що все буде добре», - сказав Кушнірук.

За його інформацією, підвищення тарифу на природний газ для промислових підприємств обумовлене тим, що Україна буде отримувати російське блакитне паливо за більш високими цінами,а для населення - вимогою МВФ.

«Я прихильник підвищення ціни на газ для населення до рівня самоокупності. Але разом з цим повинна вводитися система обліку для домогосподарств. Якщо ж мова йде про багатоквартирні будинки в містах, то там повинні встановлювати лічильники. Реальне споживання газу населенням значно менше від того, яке декларується. Тому вони не зацікавлені в тому, щоб встановлювати систему контролю», - вважає він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255