На думку Віктора Медведчука, допомогти Україні пережити складні часи могли б конкретні дії щодо підтримки громадян - дерегуляція бізнесу, створення нових робочих місць, підтримка вітчизняних виробників. Про це йдеться в блозі політика, опублікованому на сайті «Українського вибору».

Медведчук розкритикував заяву Карла Більдта і Фредеріка Райнфельдта, які вважають, що «конкурентоспроможність України підірвали дефіцит платіжного балансу, слабкий розвиток і... масштабне підвищення заробітної плати».

Обмежуючи громадян України, впевнений лідер «УВ», Кабмін виконує вимоги МВФ, необхідні для отримання кредиту. «Анонсоване підвищення ціни на газ для населення пов'язане аж ніяк не зі зростанням вартості російського газу, як нам сьогодні це подається. Це також одна з вимог МВФ, яку Україна слухняно виконує. З тією ж метою і девальвує гривню», - стверджує політик. Він упевнений, що економія «неодмінно вдарить по пересічних українцях, але не торкнеться великого бізнесу і не змусить його працювати на благо вітчизняної економіки».

Медведчук розкритикував українських журналістів, які «активно замовчують тему протестів у країнах Європи».

«Не так давно в Іспанії пройшов Марш гідності. З різних регіонів країни тисячі іспанців йшли в Мадрид. Вони протестували проти вимог МВФ провести нові реформи, які передбачають скорочення робочих місць, зарплат і соціальних виплат. Європа всіма силами намагається позбутися боргового ярма, а Україна, керована жадібними політиками, наполегливо намагається звалити його на себе», - підкреслив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268