В Україні вводиться обов'язковий пенсійний збір при операціях з купівлі валюти в готівковій та безготівковій формі за ставкою 0,5% від об'єкта оподаткування.

Про це йдеться в Законі «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення умов для подальшого економічного зростання України», який опублікований в газеті «Голос України» і набув чинності сьогодні, 1 квітня, передає «УНІАН».

Згідно із законом, платниками пенсійного збору відтепер вважаються «юридичні та фізичні особи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти в безготівковій чи готівковій формі». «Для платників збору (ставка становить - Ред.) - 0,5% від об'єкта оподаткування», - йдеться в законі.

Організацію та контроль за сплатою збору забезпечує Національний банк, комерційні банки до 20 числа кожного місяця зобов'язані подати до органів Пенсійного фонду звіт про нарахування платежів.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала урядовий законопроект про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

531