Рада Федерації схвалила закон про припинення дії українсько-російських угод щодо Чорноморського флоту РФ. За це рішення проголосували одностайно 134 сенатори, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Проект закону «Про припинення дії угод щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України» був внесений до Держдуми президентом РФ Володимиром Путіним 28 березня.

У документі пропонується припинити дію угоди між РФ і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 року, угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, угоди про взаєморозрахунки, пов'язані з розподілом і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, а також так званої «харківської угоди» з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 21 квітня 2010 року.

Як пояснив голова комітету ради федерації з міжнародних справ Михайло Маргелов, «зараз, коли Крим увійшов до складу Росії, ці угоди втратили сенс, оскільки припинилися правовідносини оренди».

«Ми більше нічого не орендуємо, таким чином припиняються зобов'язання оплати або іншої компенсації», - констатував сенатор, підкресливши, що припинення дії угод не суперечить міжнародним зобов'язанням і Росія має право припинити їх.

Напередодні, 31 березня, за припинення дії угод одностайно висловилися депутати Держдуми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144