Американець, який здійснив вісім пострілів з гвинтівки по будівлі Білого дому, засуджений до 25 років ув'язнення. Відповідне рішення ухвалене федеральним судом у Вашингтоні. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Спочатку 23-річного Оскара Ортегу-Ернандеза звинувачували в спробі замаху на президента США Барака Обаму. Згодом це звинувачення було знято, оскільки глава держави разом із дружиною в момент, коли було скоєно злочин, перебували за межами Білого дому.

Тим не менш, агресивні дії засудженого становили загрозу життю двом членам сім'ї Барака Обами та обслуговуючому персоналу, а також завдали шкоди будівлі, що оцінюється в 100 тисяч доларів, пише «Lenta.ru».

Захист злочинця наполягав на тому, що в момент стрілянини Ортега-Ернандез переживав важку депресію і психологічний стрес, а також «перебував під впливом помилкового переконання про наближення Армагедону». Адвокати вимагали десять років ув'язнення свого підзахисного.

Інцидент стався в листопаді 2011 року. Перебуваючи неподалік від будівлі Білого дому, Ортега-Ернандез дістав зі свого автомобіля напівавтоматичну гвинтівку і зробив, щонайменше, вісім пострілів, цілячись по другому і третьому поверхах житлової частини резиденції президента США. Після цього йому вдалося втекти, однак через п'ять днів він був затриманий у штаті Пенсильванія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

425