Екс-мера Києва Олександра Омельченка обрано головою Громадської ради при Київському зоопарку, повідомили в прес-службі столичного зоопарку.

29 березня був підписаний меморандум про створення Громадської ради при Київському зоопарку й обрано керівництво ради.

До складу керівництва ради також увійшли Віталій Черняховський і Тетяна Швець (заступники голови ради), Юрій Задніпряний (секретар ради).

Як сказав Омельченко, першочергове завдання - визначити обов'язки та сфери відповідальності його членів, надати їм необхідні повноваження для того, щоб забезпечити ефективну діяльність, передає «УНІАН».

На його думку, важливо залучати досвід і знання громадських активістів для розвитку зоопарку та вирішення завдань в організаційній, управлінській, юридичній та фінансовій сферах. Для вирішення зазначених питань громадські активісти 4 квітня зустрінуться з колективом зоопарку і головою КМДА Володимиром Бондаренком у зоопарку.

У свою чергу, генеральний директор зоопарку Євген Кирилюк висловив надію, що установчі збори громадської ради наблизять час створення ефективних та прозорих механізмів контролю діяльності зоопарку, який зможе повернути довіру громадськості. Він закликав киян і гостей столиці частіше відвідувати зоопарк, що дозволить залучати додаткові кошти для його розвитку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416