Міністерство закордонних справ України в черговий ноті адресованій РФ висловило невдоволення візитом російського прем'єра Медведєва в Автономну Республіку Крим.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики зовнішньополітичного відомства України Євген Перебийніс.

За його словами, Росія продовжує нехтувати нормами міжнародного права. «Це конкретне ігнорування міждержавного протоколу, якого зазвичай дотримуються країни в дипломатії. «Так, 31 березня на територію України в Крим прибув голова уряду РФ Дмитро Медведєв», - підкреслив він.

Зокрема, Україна висловила в ноті категоричний протест, акцентувавши увагу на тому, що перебування офіційних осіб іноземної держави на території України без відповідного погодження з українською стороною є грубим порушенням існуючих норм міждержавного спілкування», - сказав він.

І нагадав, що МЗС й надалі не залишатиме без уваги «відверто провокаційні та антиукраїнські кроки РФ».

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв прибув до Сімферополя, де проведе нараду про соціально-економічний розвиток Республіки Крим та міста Севастополя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505