У Донецькій області біля державного кордону співробітники Держприкордонслужби двічі затримували журналістів телеканалу «НТВ», які здійснювали несанкціоновану відеозйомку української ділянки кордону та інженерного облаштування.
При цьому, як повідомляє прес-служба відомства, до своєї роботи журналісти залучали місцевих жителів, а під час зустрічі з правоохоронцями відбувалося підбурювання людей до опору законним вимогам прикордонників.

«Після таких провокацій в ефірі відразу з'являються матеріали, ніби українські прикордонники під загрозою зброї намагалися викрасти оператора «НТВ» та ін.», - йдеться в повідомленні.

Також в одному із випадків після роз'яснення кореспондентам «НТВ» про правила перебування в прикордонній смузі і необхідність з'ясування мети перебування поблизу кордону місцеві жителі почали блокувати прикордонні наряди, щоб не допустити перевірки роботи знімальної групи.

У Держприкордонслужбі підкреслили, що виконують свої завдання відповідно до чинного законодавства і безпідставно не перешкоджають громадянам під час перетинання державного кордону. «Однак у разі виявлення порушень прикордонники приймають відповідні рішення про непропуск іноземців або осіб без громадянства, при цьому не виділяються політичні уподобання чи рід занять громадян», - зазначили у відомстві, додавши, що представники російських ЗМІ, які потрапляють на територію України, досить часто поводяться зухвало, не виконують вимог чинного законодавства України й намагаються неправдиво висвітлювати події.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284