Тимчасова слідча комісія парламенту з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка (Сашко Білий) клопотатиме про усунення глави МВС Арсена Авакова від виконання обов'язків на час роботи комісії.

«Клопотати перед повноважними органами про усунення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на період роботи тимчасової слідчої комісії», - йдеться у рішенні, яке підтримала більшість членів ТСК на засіданні в понеділок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Музичко загинув у ніч на 25 березня. Перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов спочатку повідомив, що той був смертельно поранений під час затримання в ніч з 24 на 25 березня, бо відкрив вогонь у бік правоохоронців. Пізніше Євдокимов поінформував, що смертельне поранення в серце Музичкові було завдано з його власної зброї. Перший заступник міністра пояснив: «Він вистрілив із своєї зброї, з якого стріляв по співробітниках міліції. Одна куля пройшла навиліт, а друга влучила в серце».

«Правий сектор» зажадав негайної відставки глави МВС Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Музичка співробітників спецпідрозділу «Сокіл». У відповідь Аваков заявив, що «Правий сектор» йому погрожує, але він «приймає виклик» і його позиція до тих, хто порушує громадський порядок, буде досить жорсткою.

27 березня ввечері «Правий сектор» провів попереджувальний пікет біля стін парламенту з вимогою відставки Авакова.

Аваков у понеділок заявив, що службове розслідування в МВС щодо загибелі Музичка завершиться найближчими днями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472