Україна готова надати РФ план конфедералізації Російської держави. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він зазначив, що російській владі необхідно зосередитися на наповненні власного федеративного устрою реальним змістом, поверненні до демократичних виборів на регіональному та місцевому рівнях, забезпеченні захисту прав національних меншин, які страждають через відсутність можливості для повноправної участі в діяльності органів державної влади та прийняття рішень щодо розвитку їхньої території, впровадженні виваженої мовної політики шляхом надання представникам нацменшин права вивчати рідну мову й отримувати нею освіту.

«У разі відсутності прогресу в цьому напрямі Україна могла б надати РФ свої пропозиції щодо вдосконалення та оптимізації її державного устрою і політичної системи, наприклад у вигляді плану конфедералізації Російської держави, впровадженні 5-10 державних мов, а також національних квот в основних органах держвлади, які б чітко відображали інтереси всіх основних національних та мовних спільнот РФ», - заявив він.

За словами Перебийноса, МЗС України переконаний, що такий крок дозволив би Росії наблизитися до цивілізованих прикладів демократії, прав людини і поваги до національних меншин.

Як раніше повідомляв ForUm, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ні Росія, ні США не можуть нав'язати ніяких планів Україні.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

491