Національна гвардія стане елітним підрозділом. Про це заявив в.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у понеділок, спілкуючись з журналістами під час відвідування навчального центру Національної гвардії України в с. Нові Петрівці, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Він підкреслив, що фінансування Збройних сил і Національної гвардії буде здійснюватися достатньою мірою для забезпечення ефективної обороноздатності України.

За його словами, навіть за нинішньої складної економічної ситуації, відсутності фінансових ресурсів та необхідності жорсткої економії, «ми виділятимемо значні кошти на наші Збройні сили і Національну гвардію, створюючи потужний потенціал для оборони нашої країни».

«Головна мета Національної гвардії України - в мирний час захищати громадян від організованих злочинних угруповань, від будь-якої небезпеки, провокацій. А у воєнний - протистояти агресії, захищаючи країну», - зазначив він.

За словами Турчинова, саме Національна гвардія, маючи мобільні підрозділи, можливість швидкого розгортання, «має першою зустріти ворога і дати можливість частинам регулярних Збройних сил повністю перейти в контрнаступ». «Це дуже відповідальне завдання, яке Національна гвардія повинна виконати», - сказав він.

Голова Верховної Ради констатував, що більшість тих, хто зараз проходить навчання в навчальному центрі, - «люди, які пройшли підготовку Майдану, чесно виконали свій обов'язок перед Україною, захищаючи свободу і демократію, і зараз, коли країна в небезпеці, вони добровільно написали заяви і прийшли в Національну гвардію». «Це справжній патріотизм і героїзм», - заявив він.

В.о. Президента України також висловив упевненість, що Національна гвардія стане елітним підрозділом.

Як повідомляв ForUm, 13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235