Генеральна прокуратура України скоротила витрати на забезпечення органів прокуратури на 137 млн грн, із них 87 млн грн - на оплату праці, а також витрати на службовий автотранспорт та капітальні витрати.

Як розповів в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький, Генпрокуратура активно братиме участь у виконанні закону України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Для цього, за його словами, прокуратура переглянула статті своїх витрат напередодні внесення змін до держбюджету-2014.

В.о. генпрокурора зазначив, що будуть скорочені 2 тис. 263 посади, «а їхнє навантаження буде розподілено між іншими працівниками». Крім того, на 8 одиниць скорочений автопарк відомства.

«У Генпрокуратурі розуміють, що без службового транспорту виконання покладених законом функцій, особливо прокуратурами районного рівня, є неможливим, тому питання про скорочення кількості службових автомобілів на місцях буде вирішуватися пізніше», - заявив Олег Махніцький.

Для економії бюджетних коштів також скасована норма закону України «Про прокуратуру щодо виплати допомоги прокурорам і слідчим при їх виході на пенсію, яка дозволить заощадити значні суми. Внаслідок цього суттєво зменшено відсоток на нарахування пенсій. Крім цього, скасовано норму щодо 50% знижки на оплату комунальних послуг та інші пільги для прокурорських працівників.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо економії бюджетних коштів, яка передбачає скорочення кількості заступників у міністерствах та місцевих державних адміністраціях, а також заборону на оплату низки послуг державним коштом.

В уряді припускають, що відмова від замовлення чартерних рейсів для чиновників дозволить заощадити 150 млн грн бюджетних коштів.

Крім того, більше 1,5 тисяч автомобілів, що входять до складу автопарку, який використовується центральними органами влади, будуть продані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331