Гранична ціна на природний газ для промислових споживачів з 1 квітня 2014 року зросте на 29,1% - з 3,113 тис. грн за 1 тис. куб. м до 4,02 тис. грн за 1 тис. куб. м, для підприємств, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів - на 64,2%, з 2,448 тис. грн за 1 тис. куб. м до 4,02 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, збору до затвердженого тарифу на газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання газу за регульованим тарифом).

Відповідне рішення Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) України, ухвалила на засіданні в понеділок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Рішення про перегляд граничної ціни пов'язане з очікуваним підвищенням з другого кварталу ціни на природний газ, що отримує НАК «Нафтогаз України» на кордонах країни, яка прогнозується на рівні $390,81 за 1 тис. куб.м.

Як раніше повідомляв ForUm, директор департаменту економічного планування та фінансових розрахунків НАК «Нафтогаз України» Юрій Колбушин заявив, що підвищення тарифу на газ для населення з 1 травня становитиме 50%, а для підприємств теплокомуненерго - з 1 липня на 40%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348