Служба безпеки України видворила громадянина Росії за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, повідомили в прес-службі СБУ.

Згідно з повідомленням відомства, громадянин РФ, член російської неонацистської організації «Чорна сотня» Антон Раєвський, перебуваючи в Одесі та виконуючи завдання спецслужб Росії, намагався створити диверсійно-підривну групу з числа жителів Одеської області для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Отримані достовірні дані про підготовку іноземцем матеріалів до публічних закликів до розв'язання агресивної війни шляхом вторгнення на територію Одеської області Збройних сил РФ, які дислокуються на території Придністров'я.

Зазначена група мала спровокувати збройний конфлікт на одному з контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Одеською областю.

Виявлені матеріали, які свідчать про розпалювання міжнаціональної ворожнечі і містять публічні заклики до фізичного знищення українців і євреїв, які проживають в Одесі та області.

З метою недопущення скоєння злочинів, передбачених статтями 161 (порушення рівноправності громадян залежно від расової, національної належності або ставлення до релігії) та 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України, СБУ вислала іноземця за межі держави й заборонила в'їзд в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

622