Виконувач обов'язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця стурбований діями Росії щодо Придністов’я. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Що стосується ситуації в Придністров'ї, то вона викликає стурбованість, оскільки лідери Придністров'я заявили про бажання піти кримінальним шляхом і приєднатися до Росії», - сказав Дещиця.

За його словами, в цьому контексті ще більшу стурбованість викликає дестабілізація ситуації в східних областях України та на півдні, зокрема в Одесі, яка може дати підстави Російській Федерації створити коридор між Росією, Кримом і Придністров'ям за рахунок українських південних та східних областей, і тим самим буде створено «пояс нестабільності» на півдні України.

«Це один із планів, який може бути підставою для Російської Федерації щодо дестабілізації ситуації в Україні і реалізації плану з відновлення колишнього Радянського Союзу або створення євразійського союзу. Тому ситуація в Придністров'ї і спроби російської сторони захистити Придністров'я - це дуже тривожний сигнал», - сказав Дещиця.

Він також зазначив, що питання врегулювання придністровського конфлікту залишається на порядку денному формату «5+2». За словами Дещиці, 13-14 квітня має відбутися черговий раунд переговорів у такому форматі. Дещиця також зазначив, що Придністров'я не бере конструктивної участі в цьому переговорному процесі, оскільки заявляє, що їхньою метою є приєднання до Євразійського союзу, тоді як Молдова не говорить про можливість приєднання до цього союзу.

«Конструктивна участь Придністров'я в цьому переговорному процесі достатньо низька», - констатував Дещиця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

625