Заступник міністра оборони України Леонід Поляков повідомив, що на сьогодні з Криму виведено близько 400 українських військовослужбовців.

«На сьогодні з числа військовослужбовців ми вивели близько 400 осіб, у полоні перебуває один полковник Дем'яненко», - повідомив він на прес-конференції.

Що стосується захопленого полковника, то, за словами представника Міноборони, є побоювання, що до нього застосовуються різні методи тиску, передає «Інтерфакс-Україна».
Він додав, що план виведення військовослужбовців з півострова розроблений, і він уже поступово вводиться в дію.

Загалом, за словами Полякова, планується вивести з Криму до 5 тис. військовослужбовців ЗСУ і до 3 тис. членів їхніх сімей.

Нагадаємо, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

4300 із 18800 військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

422