Віктор Медведчук назвав антикризову програму Кабміну черговим популістським документом, у якому не зазначені ні терміни, ні зобов'язання членів Кабінету Міністрів щодо виконання розробленої програми. Про це йдеться в блозі політика на сайті «Українського вибору».

На думку Медведчука, уряд оприлюднив програму, таким чином сподіваючись заспокоїти МВФ і громадськість.

«При детальнішому вивченні з'ясовується, що це черговий популістський документ, в якому не зазначені ні терміни, ні зобов'язання членів Кабінету Міністрів щодо виконання розробленої програми. Яценюк - не Людвіг Ерхард, навіть до Лешека Бальцеровича йому безнадійно далеко. Тому шокова терапія нового Кабміну не обіцяє Україні економічного дива, більш того, вона остаточно знищить малий і середній бізнес», - стверджує лідер «Українського вибору».

Він упевнений, що кредит МВФ тільки погіршить стан бізнесу в Україні. «Адже поки в країні не буде прийнято ефективне антикорупційне законодавство (а нова влада, як і стара, робить все можливе, щоб зберегти тіньові схеми, корупцію і політичне лобіювання у вищих ешелонах), розраховувати на кардинальні перетворення та реформування не доводиться», - підкреслив політик.

На думку Медведчука, побоювання екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера стосовно того, що виділена Заходом допомога осяде в кишенях високопоставлених чиновників, не безпідставні. «Шредер очолював німецький уряд у той час, коли до влади в Україні прийшла «помаранчева» команда, і про «ділову» хватку деяких її членів знає не з чуток», - іронізує політик.

Він упевнений, що стосовно дій нової влади ілюзій немає і у громадян України. «Відмова народних депутатів скасувати утилізаційний збір викликала народне невдоволення. Мітингувальники перекрили вулицю Грушевського, тим самим давши зрозуміти, що Майдан контролює дії влади і не дозволить надалі проводити антинародну політику. Тим більше - прикриваючись інтересами народу», - резюмував лідер «УВ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

526