Міністерством екології та природних ресурсів України у 2011 р. за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища закуплені послуги вартістю майже 50 млн грн зі створення системи для проведення моніторингу навколишнього середовища з допомогою супутникових знімків, повідомляє прес-служба ГПУ.

При цьому виявлено порушення при проведенні тендерних процедур на закупівлю цих послуг і здійснення необґрунтованих витрат бюджетних коштів за обслуговування закупленого обладнання.

«Службові особи Мінекології, зловживаючи своїм становищем, діючи умисно в інтересах інших юридичних осіб, протягом двох років безпідставно внесли у план природоохоронних заходів послуги з супроводження та технічного обслуговування зазначеного обладнання, на які згодом було витрачено майже 1,6 млн грн державних коштів.

Разом із тим, вони достовірно знали про обов'язки переможця тендеру здійснювати безкоштовний авторський супровід цієї системи», - йдеться в повідомленні.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).


Крім того, перевіркою також встановлено, що вказане обладнання практично не використовується за призначенням. У 2013 р. проведено формальний моніторинг територій лише чотирьох лісових господарств про наявність самовільних вирубок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333