Президент США Барак Обама очікує від президента Росії Володимира Путіна конкретних письмових пропозицій, що стосуються шляхів вирішення кризи довкола України.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це зазначає Білий дім, який інформує про факт телефонної розмови між президентами США і Росії.

Обама і Путін вирішили, що для обговорення наступних кроків зустрінуться керівники зовнішньополітичних відомств двох країн.

Раніше на цьому тижні в Гаазі держсекретар США Джон Керрі представив міністрові закордонних справ РФ Сергію Лаврову пропозиції, розроблені в ході консультацій з українськими та європейськими партнерами.

Обама закликав Путіна утриматися від провокацій на кордоні з Україною, припинити нарощування військових сил, а також погодитися на співпрацю з урядом України задля деескалації кризи.

Обама підтвердив, що США рішуче виступають проти дій, які Росія вже зробила, порушуючи суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, у Росії немає жодних намірів та інтересів перетинати кордони України.

Майже 100 тисяч російських військ перебувають на кордонах України.

24 березня секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій заявив, що Росія не відмовилася від плану нападу на територію України.

25 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запевнив, що Росія не має наміру використовувати військову силу в східних і південних областях України.

У Москві відкидають звинувачення в існування військової загрози з боку Росії на адресу України й ставлять під сумнів ефективність заходів зі зміцнення довіри безпеки в рамках ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

453