У Росії немає жодних намірів та інтересів перетинати кордони України. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«У нас абсолютно немає ніякого наміру та інтересів перетинати кордони України. Ми дуже хочемо, щоб робота була колективною і щоб ті безчинства, які західні країни намагаються замести під килим і представити ситуацію у милостивих тонах і фарбах, були припинені, щоб вони усвідомили свою відповідальність. Як заявив в.о. міністра внутрішніх справ України Аваков, останні дії українського керівництва спрямовані на роззброєння всіх, хто незаконно володіє зброєю, тобто злочинців. Якщо це результат роботи наших західних партнерів, то, повторюю, ми задоволені тим, що відбувається. Будемо готові продовжувати разом із ними шукати спільні рекомендації для українців, які підуть в руслі припинення будь-якої незаконної активності й початку глибокого конституційного процесу реформування держави», - сказав Лавров, слова якого наводить прес-служба російського МЗС.

У МЗС Росії продовжують стверджувати, що чотири міжнародні інспекції за участю представників України, Латвії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Естонії, Бельгії та Франції, проведені на європейській частині Росії в березні, не зафіксували жодної військової діяльності, крім раніше заявленої.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська угруповання військ на кордонах з Україною збільшилася за рахунок прибуття нових підрозділів і частин у Брянську область Росії. Секретар РНБО Андрій Парубій 27 березня заявив, що на сході біля кордону з Україною зосереджено до 100 тисяч російських військових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

538