Міжнародний валютний фонд (МВФ) може почати нову програму фінансової співпраці stand-by з Україною з першого траншу в розмірі близько $3 млрд, повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак журналістам у Києві в п'ятницю.

«У нас поки немає остаточної домовленості з МВФ. Була обіцянка в драфті ... вони готові сьогодні говорити про перший транш близько $3 млрд», - сказав він журналістам після закінчення засідання уряду, повідомляють «УНІАН».

Як повідомлялося, місія МВФ 27 березня заявила про досягнення на рівні персоналу угоди з владою України про програму економічних реформ, яка може бути підтримана дворічною програмою stand-by (SBA) Фонду обсягом $14-18 млрд.

Очікується, що рада директорів МВФ розгляне це питання в квітні.

Як раніше повідомляв ForUm, місія Міжнародного валютного фонду має намір рекомендувати раді директорів МВФ розглянути виділення Україні дворічного кредиту stand by на загальну суму 14-18 млрд доларів.

Глава Національного банку України Степан Кубів заявив, що меморандум про співпрацю в рамках дворічної програми кредитування економіки України буде підписано у Вашингтоні в першій половині квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

939