Кабінет Міністрів України збалансував бюджет, а не зробив реформаторські кроки з порятунку економіки. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив колишній заступник міністра соціальної політики та праці, народний депутат від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Якщо все реформування завершиться тим, що вчора було проголосовано, нічим хорошим це не закінчиться, а може призвести до соціальних вибухів. Проблеми України мають інші акценти і головний - не збалансування бюджету, а те, як змусити бюджет працювати, те, як домогтися його наповнення», - сказав він.

Депутат підкреслив, що Україні необхідна економіка, яка працює. «Зроблені перші кроки щодо збалансування бюджету, а до реального запуску економіки їх не було», - зазначив він.

Розенко підкреслив, що зараз необхідні кроки назустріч бізнесу, а саме дерегуляція його діяльності, зменшення тиску, надання рівного доступу до ресурсів, у тому числі до кредитних, що дозволить підприємцям створювати нові робочі місця в легальному секторі економіки, платити «білі» зарплати і, відповідно, наповнювати бюджети і фонди. «Без детінізації бізнесу говорити про розвиток економіки, про те, що буде краще, не можна», - резюмував він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

659