Понад 30 млн грн склала сума переплат за медичне обладнання, яке купували для медичних закладів області в рамках реформи системи охорони здоров'я Луганщини, такі дані має в розпорядженні Рада громадського контролю над правоохоронними органами Луганської області.

За їхніми словами, ці дані мали в розпорядженні представники правоохоронних органів області, але довести розслідування до кінця не дозволяв тиск, що чинився з боку голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, який сам був безпосередньо причетний до масштабних афер, пов'язаних із придбанням неліквідного обладнання за завищеними цінами в 1,5-2,5 рази, повідомляє «CRIME.in.UA».

За даними, які має в розпорядженні «рада громадського контролю», в 2012-2013 роках для обласної клінічної лікарні, онкологічного диспансеру, обласної дитячої клінічної лікарні департаментом охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації у київських фірм ТОВ «Інтермедгаранд» і ТОВ «Грандмед» було придбано обладнання більш ніж на 25 млн грн.

За даними, які були виявлені у правоохоронних органів, значна частина обладнання була в експлуатації і неліквідною, а постачалася під виглядом нового. Крім того, на все медобладнання поставлене за цим договором є завищення вартості 150%.

Фірмою «Донмед» було поставлено обладнання в перинатальний центр Луганської обласної клінічної лікарні на суму понад 27 млн грн. Фірма так само поставила вживане обладнання під виглядом нового і за ціною завищеною у два рази від ринкової ціни. Останній договір на постачання спеціалізованих автомобілів «швидка допомога» склав 49 млн грн і за такою ж пропорцією «відкату».

Таким чином, сума коштів, почищених чиновниками під керівництвом екс-губернатора Луганської області, склала близько 30 млн грн. Члени ради громадського контролю над правоохоронними органами Луганської області впевнені, що після опублікування ця інформація буде детально перевірена правоохоронними органами, і винні в корупційних діях одержать відповідну правову оцінку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

552