Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо блокування роботи київського метрополітену з 18 по 20 лютого цього року. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«В ході перевірки з'ясувалося, що колишні чиновники Київської міської державної адміністрації та КП «Київський метрополітен» увійшли в злочинну змову між собою.
Йдеться про те, що вказані особи вчинили дії з блокування транспортних комунікацій метрополітену шляхом прийняття і реалізації рішення про призупинення роботи станцій метро з метою незаконного перешкоджання проведенню мирних зібрань громадян, які проходили на Майдані Незалежності та прилеглій до нього території», - сказано в повідомленні.

У ГПУ зазначили, що для реалізації своєї мети службовці Київської міськдержадміністрації, всупереч вимогам законодавства та за відсутності підстав для призупинення роботи метрополітену, 18 лютого цього року видали окреме доручення з вимогою негайно зупинити роботу всіх станцій Київського метрополітену і це зробили посадові особи КП «Київський метрополітен».

За наведеними фактами Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) і ст. 340 (Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, київська влада з 18 лютого призупинила роботу метро «у зв'язку із загрозою терористичних актів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1215