Заморожування мінімальних зарплат торкнеться лише тих, хто жорстко прив'язаний до розрахунку свого доходу виходячи з прожиткового мінімуму. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Андрій Павловський.

«Дійсно, чергове підвищення прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій і т.п. заморожено до кінця року. Але уряд регулює лише мінімальний рівень пенсій і зарплат. Якщо роботодавець хоче виплачувати, щось більше від середнього, уряд це не регулює», - зазначив він.

За словами депутата, від мінімальної планки, що регулюється урядом, здійснюються пропорційні нарахування різних видів соціальних виплат. «Людей, які отримують зарплату більше, ніж мінімальна, це фактично жодним чином не зачепить, а тільки тих, хто жорстко прив'язаний до розрахунку доходу з прожиткового мінімуму», - підсумував він.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала урядовий законопроект про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

678